TVL-opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA)

Verplicht gesloten horecaondernemingen ontvangen in het 4e kwartaal van 2020 één keer een opslag bovenop de TVL-subsidie. Deze opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) is minstens 2,8% van je omzetverlies. Dit percentage neemt toe als het omzetverlies groter wordt. De maximale opslag is 20.160 euro, belastingvrij. Gesloten horecaondernemingen die zich tussen 29 februari 2020 en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het handelsregister ontvangen een vaste opslag van 101 euro. Bereken je verwachte opslag vanaf eind januari 2021 via de adviestool TVL van RVO.

De extra subsidie geldt voor deze SBI-codes:

  • 56.10.1 (restaurants)
  • 56.10.2 (fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen, etc.)
  • 56.29 (kantines en contractcatering)
  • 56.30 (cafés, discotheken, nachtclubs, etc.)

Voorwaarde is dat één van deze SBI-codes op 15 maart 2020 vermeld staat als hoofdactiviteit in het KVK Handelsregister bij de hoofdvestiging van je bedrijf. Je vindt deze SBI-code in de adviestool van RVO.

Event-cateringbedrijven en hotel-restaurants kunnen geen gebruik maken van deze subsidie. De subsidie is bedoeld voor aanpassingen aan de 1,5 meter afstand en om te helpen met kosten voor kuchschermen, voedselvoorraad die bederft en aanleg en overkapping van buitenterrassen. De extra subsidie is gekoppeld aan TVL Q4 2020 en wordt automatisch bij de TVL opgeteld. Kom je niet in aanmerking voor TVL Q4 2020, dan heb je geen recht op deze extra ondersteuning.

Gesloten eet- en drinkgelegenheden die zich tussen 29 februari en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het KVK-handelsregister ontvangen een vaste opslag van 101 euro.